Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Ik woon in belgie en ontvang AOW kan de Belgische staat mij belasten met inkomste belasting over mijn uitkering ?

Ik heb een zaak in Nederland en daarbij ontvang ik AOW mag Belgie mijn uitkering belasten als inkomsten belasting ?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
1.3K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

En leuke boel, die belastingverdragen met regels wie het recht van belastingheffing heeft. We zetten voor u in simpele taal een paar regels uit het verdrag België / Nederland op een rijtje:

1. Ontvangt u uit Nederland een pensioen in verband met vroegere arbeid, dan moet u hierover in België belasting betalen.

2a. Ontvangt men van of namens een overheidsorgaan uit Nederland een pensioen in verband met vroegere arbeid (bijvoorbeeld ABP pensioen), dan moet u hierover belasting betalen in het land van dat overheidsorgaan. Voor u zou dat Nederland zijn.

2b. Hebt u de Belgische nationaliteit, en u woont in België? Dan betaalt u over uw Nederlandse overheidspensioen toch in België belasting.

3. Voor de AOW uitkering uit Nederland geldt dat België over dit inkomen belasting mag heffen.

Voor u zal alleen regel 3 interessant zijn. Belgie heeft dus het recht om de AOW-uitkering te belasten. Dit inkomen staat los van uw inkomsten van de winkel in Nederland.

U kunt het nalezen in de onderstaande links.
De informatie in deze links zijn gebaseerd op het belastingverdrag Belgie / Nederland – hernieuwd afgesloten in 2008. Artikel 18 – lid 1b betreft het AOW pensioen. Zie bron 3.
(Lees meer...)
fisbel
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding