Waarom wil een koper perse op een bepaalde datum de overdracht plannen?

Graag jullie ideeën over het volgende:

Begin oktober is iemand mijn huis komen bekijken en heeft zijn gegevens achtergelaten zodat de makelaar contact met hem op kon nemen. Op zowel mail als voice mail en sms werd een maand lang niet gereageerd.

Uiteindelijk toch een 2e bezichtiging gepland en een bod uitgebracht.
Wat over en weer geboden en zij stellen voor de overdracht over 2 maanden voor. Doorgegeven dat dat is niet haalbaar is.
Nu is er ineens bijzonder veel haast en moest ik binnen 24 uur reageren op het eindbod, dat ik niet geaccepteerd heb. Mede door de opleverdatum.

Het vreemde is dat ze ontzettend vasthouden aan de datum van oplevering, terwijl ze zelf nog een huis te koop hebben staan. Deze datum kon niet veranderd worden i.v.m. verplichtingen op beider werk.
Nu wordt er voorgesteld om de datum van overdracht niet te veranderen, maar wij mogen dan 2 maanden daarna de woning verlaten en wonen dus feitelijk in hun woning.

Het lijkt mij dat het alleen maar goed van pas komt dat de overdracht verder in de toekomst ligt, omdat er toch voor 2 woningen betaald moet worden en ze er dus de eerste 2 maanden niet eens gaan wonen.
Buiten bovenstaande situatie zijn er nog wat vreemde zaken, die ik hier buiten beschouwing zal laten.

Mijn vraag is: waarom zou een koper perse op een bepaalde datum de woning willen overdragen om daar vervolgens pas na 2 maanden te gaan wonen, terwijl hun eigen woning ook nog niet verkocht is?

Bedankt voor jullie ideeën!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan zijn dat ze de tijd nodig hebben om financiering rond te krijgen. Dat ze van werk veranderen en pas over twee maanden dichterbij hoeven te wonen. Er nog 2 maanden geen tijd is om te verhuizen ivm drukte en verplichtingen van werk. Financiële redenen/ belastingen.

Een mogelijke reden dat de oplevering nog dit jaar moet gebeuren is de belasting die betaald moet worden in Box 3. ALS uw huis geheel of gedeeltelijk wordt gefinancierd met 'eigen middelen' hoeft er over dit geld geen Box 3 belasting te worden betaald. Voorbeeld: uw huis kost € 200.000 Als dit geld op een spaarrekening staat moet er € 2400 belasting over worden betaald (peildatum is 1 januari 2014) Als er dit jaar wordt betaald is de spaarrekening dus € 200.000 leger. Los van het bovenstaande: hypotheekrenteaftrek voor de oude woning (leeg en te koop) is in principe voor de nieuwe bewoners mogelijk voor de jaren 2013, 2014 en 2015 (twee jaar + lopend jaar) als er in 2013 wordt verhuisd. Als er in 2014 word verhuisd is de aftrek mogelijk in 2014, 2015 en 2016, dus bijna een jaar langer. Daarnaast is hypotheekrenteaftrek mogelijk voor de nieuwe woning (tijdelijk twee woningen met hypotheekrenteaftrek Normaal gesproken zou verhuizen begin 2014 dus voordelig kunnen uitpakken. Deze belastingtechnische invullingen zijn mogelijk totaal niet van toepassing als ik uw reacties lees en de mogelijke 'spelletjes' die er gespeeld worden i.v.m. De echtscheiding. Dan zit er maar 1 ding op: u wilt verkopen maar u wilt wel weten hoe de vork precies in de steel zit. Vragen en doorvragen dus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100