Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Krijg je de 2 maanden wao als je 65 jaar ben?

Ik wordt bijna 65,normaal moet je de eerste 2 maanden zelf bekostiggen voordat de aow ingaat!Geldt dit ook als ik arbeidsongeschikt ben?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
760

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Als je een WAO-uitkering krijgt, en je voldoet aan de voorwaarden, dan zal die uitkering doorlopen totdat je recht krijgt op een AOW-uitkering.

Ook al dat pas na je 65e verjaardag is.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
fisbel
10 jaar geleden
@iHave:
De verstrekte informatie is juist. De link in de bron geeft echter geen directe informatie. Wel de link met informatie van de SVB hieronder. ------------------------------------------------------------------
Loopt mijn WAO-, WIA-, bijstands-, of Anw-uitkering nu door tot mijn AOW-leeftijd?
Ja. Bijvoorbeeld: u wordt 65 jaar op 22 februari 2013. Uw AOW-leeftijd is 65 jaar en 1 maand. U krijgt dus AOW vanaf 22 maart 2013. Uw uitkering loopt door tot 22 maart 2013. ------------------------------------------------------------------ Voor 2013 kan hier 2014 worden ingevuld. En 1 maand wordt 2 maanden. http://www.svb.nl/int/nl/aow/verhoging_aow_leeftijd/
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Dat staat onder de laatste bullit onder het kopje "Einde WAO-uitkering". Daar staat ..recht krijgt op een AOW-uitkering.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding