Kan je een "en /of" rekening afsluiten, terwijl je niet samenwoont?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dit is mogelijk. Houd er wel rekening mee dat als je deze rekening opent met je mederekeninghouder (zijnde niet-fiscale partner)het saldo van deze rekening bij beide rekeninghouders meegenomen moet worden als bezit in box 3. Houd er verder ook rekening mee dat als jij een rekening opent met bv een vriendin (om een vakantiepot te beheren) dit ook gevolgen kan hebben bij het overlijden van een van de twee rekeninghouders. Vraag hierna bij het openen van de rekening bij je bank.

Dat kun je het beste bij de betreffende bank vragen, volgens mij verschilt het namelijk.

Je kan toch elk je eigen rekening hebben en een gezamelijke rekening. Een gezamelijke rekening kun je ook hebben als je niet samenwoont

dat kan heel goed. ik heb samenmet mijn moeder, die in een andere woonplaats woont, een e/o bankrekening. ook hoor ik van anderen die dit ook hebben.

Tuurlijk kan dit, geen enkel probleem!

Daar moet je volgens mij samen naar de bank. Snellere manier is de rekening niet meer gebruiken. Geen geld erop storten.!

Ja hoor. Ik heb een rekening geopend voor mijn vriendengroep. Ik ben penningmeester, samen met een andere vriend die in een heel andere woonplaats woont. Is gewoon een e/o rekening.

Ja, ik heb een en/of rekening samen met mijn vader.. zodat ik zijn zaken overneem als hij ziek wordt of overlijdt...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100