Mijn ww loopt in december af en ik ben 10 weken zwanger , het kan toch nit zo zijn dat je na december geen enkel inkomen meer heb ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt proberen na je WW, of liever tijdens je WW, te solliciteren. Je zal minder kans maken op een baan, omdat je zwanger bent, maar werken kun je dan nog wel. Lukt het echt niet, dan kun je proberen een bijstanduitkering aan te vragen, maar ook dan zal je moeten solliciteren en alles wat je aangeboden krijgt moeten aanpakken, ook cursussen mag je niet weigeren. Dus nee, recht op WW heb je dan niet meer, het ligt ook aan je leeftijd waar je dan eventueel wel recht op hebt. Maar aan solliciteren ontkom je niet.

Helaas is het zo dat je inderdaad zonder inkomen komt te zitten als de WW afloopt en je partner genoeg verdient. De bijstandsuitkering is een vangnet voor mensen die helemaal geen werk en geen aanvullend inkomen hebben. Aangezien je partner een inkomen heeft gaat de overheid er van uit dat je een bijstandsuitkering niet nodig hebt. Wat je wel zou kunnen doen is om te kijken of je bepaalde toeslagen en belastingkortingen kunt ontvangen die je voorheen niet kreeg. Zo zul je wellicht wel meer zorgtoeslag kunnen ontvangen. Je kan eventueel ook in aanmerking komen voor de in volksmond genoemde "aanrechtkorting". Toegegeven... deze oplossingen genereren geen compleet loon maar helpen eventueel wel om het "gat" wat ontstaat te verkleinen totdat je weer werk hebt kunnen vinden. Succes en sterkte toegewenst!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100