Ik heb pas nieuw werk. Hoe weet ik wanneer ik mijn salaris krijg? (Zie extra uitleg)

Ik ben op 15 juli begonnen. Het is nu 1 augustus en heb mijn eerste salaris nog niet gehad. Mijn moeder zei dat de meeste mensen hun salaris aan het eind van de maand krijgen, maar ik heb eind juli niks gehad. Kan het dus zijn dat ik pas in augustus mijn salaris krijg en dan dat van juli er gewoon bij? Of klopt er iets niet? Hoe weet ik wanneer ik het krijg?

Toegevoegd na 30 seconden:
Ik werk bij de Blokker.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je zal je salaris van juli er in augustus wel bij krijgen, vaak is je salaris nog niet bekend bij de administratie, zodat ze dat nog niet kunnen verwerken. Meestal wordt je salaris rond de 25ste van de maand gestort, maar dat kun je ook vinden in je contract.

Het verschilt per medewerker wanneer je salaris krijgt in de maand. De afspraak wanneer het salaris wordt overgemaakt staat omschreven in je arbeidscontract. Vraag een collega of de salarisadministratie wanneer het salaris over gemaakt gaat worden. Toegevoegd na 55 minuten: Ik bedoel in plaats van per medewerker natuurlijk per werkgever :)

veel bedrijven storten het salaris op de 23ste. je krijgt dan het salaris van de maand er voor. dus op 23 augustus krijg je dan het salaris van juli. dit omdat de salarisadministratie tijd nodig heeft, om alles te verwerken. in het begin is het dus extra lang wachten op je geld, maar als je eenmaal langer werkt, dan merk je niet meer dat je een maand achter loopt.

Je kan een collega vragen welke week van de maand er uitbetaald word, deed ik ook

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100