Kan ik mijn geld terug eisen via iDeal (ING) ?

Ik heb 110 euro betaald aan www.merk-kleren.nu voor een NBA hoodie en een paar schoenen.
Nu na dik 2 weken (maximaal 2 weken was de verzend tijd...) heb ik nog niks ontvangen en de mail functie op de site blijkt het ineens niet meer te doen.
Ook op facebook is het bedrijf inactief.

Er moet toch wel een manier zijn om via ING mijn geld dwingend terug te krijgen.
Contact met dit bedrijf is voor nu helemaal uitgesloten (alles is gewoon inactief, geen nieuwe producten toegevoegd laatste dagen, mail systeem werkt niet meer...).

Dus ik heb gewoon 110 euro betaald voor problemen...
Het pakketje zou trouwens met PostNL verzend worden (waarschijnlijk uit china ofzo...).

Kan ik dit nog ooit terugkrijgen? Of moet ik gewoon wachten totdat het bedrijf weer actief is...

Weet jij het antwoord?

/2500

Terugboekingen kunnen helaas alleen makkelijk worden aangevraagd wanneer je een automatische incasso afgeschreven hebt gekregen die niet deugde, en je daarvan eentje wilt terugdraaien. Dit doe je door je bank erover te bellen. Als iedereen iedere transactie zomaar zou kunnen terugdraaien (zonder tussenkomst van een autoriteit als een rechter of de bank in kwestie) dan zouden we een erg chaotisch economisch stelsel hebben. Niettemin zou ik ook hierover je bank even bellen, kijken wat ze zeggen. Toegevoegd na 3 minuten: Als ik een WHOIS uitvoer op de domeinnaam die je noemt, zie ik trouwens dat die domeinnaam is geregistreerd door een partij in China. Dus bereid je erop voor dat je je geld misschien niet erg makkelijk terug zult krijgen.

Bronnen:
http://who.is/whois/merk-kleren.nu/

Via IDeal kan je geen geld terug halen of laten boeken. Ook via ING zal het niet lukken, omdat het geen incasso betreft, die kunt storneren. Heb de site zo juist even bekeken, en ziet er twijfelachtig uit. Ben bang dat je je centen kwijt bent en er niets voor terug ziet......

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100