mag een werkgever zomaar vrije dagen inhouden als er geen werk is ?

Het volgend probleem.

Ik had een dag of 15 staan, toen werd mijn 2e tijdelijke contract niet verlengt.

Ik heb alles bij elkaar een dag of 25 thuis gezeten (leegloopuren) werkgever had niks te doen.

Hij had een week of 4 van te voren voor het contract afliep gevraagd om het contract met wederzijds goedkeuren te beëindigen, ik heb hem gezegd dat ik die niet interessant vond, dat ik er verder geen baad bij had. (rechtswinkel nagevraagd hebben mijn gezegd niet te doen)

Nu heb ik de eindrekening gehad.

Ook vakantie geld.

nu heeft hij 20 dagen in mindering gebracht, ze hebben het systeem dat ze 40 reisuren opsparen en als er geen werk is dit zo te compenseren. dus van de 25 dagen heeft hij er 20 als vrije dag afgetrokken., (5 dagen zijn met de reisuren gecompenseerd)

Het vakantiegeld is nihil nu.

Ik heb gegoogled dat dit risico voor de werkgever is niet voor de werknemer.

Het bijkomende probleem, is dat diezelfde werkgever een uitzendbureau heeft, waar ik nu voor werk., kortom mijn oude werkgever is nu mijn huidige.

Ik heb hem gezegd dat ik hier niet mee akkoord ga., met deze situatie., en het alsnog recht moet trekken.

Stel dat hij niet akkoord gaat om deze dagen uit te betalen, en ik ga het via de rechtsbijstand regelen, zal hij mijn uitzendcontract denk ik meteen beëindigen.

De werkgever is nogal op de centen, draait elk dubbeltje om zal ik maar zeggen.

Wat is wijsheid.

Weet jij het antwoord?

/2500

Vrije dagen inhouden als er geen werk is mag niet. Anderzijds moet de werknemer wel direct beschikbaar zijn om ingezet te worden, dus op de zaak aanwezig zijn. Als met wederzijds goedvinden de werknemer thuis blijft, kan dat gezien worden als het opnemen van verlof. Wijsheid om conflicten met de werkgever op te lossen, is lid zijn van een vakbond. Zij hebben de juridische kennis in huis om dergelijke conflicten op te lossen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100