Kan ik de bijstand in na halen van hbo diploma om te zorgen voor mijn kind die speciale zorg nodig heeft?

Ik heb mijn diploma bijna gehaald en leef nu van een lening van de studiefinanciering. Hierna wil ik de bijstand in om voor mijn dochtertje van 1 jaar te zorgen. Ze mag niet in haar ogen wrijven vanwege contactlenzen. Als ze wel wrijft kan de lens eruit gaan en ziet ze vrij weinig of hij kan achter haar ooglid schieten wat gaat irriteren. Ik heb hier een dag en nacht taak aan.

Opa en oma zijn geen optie want die werken. Kinderdagverblijf gaat denk ik niet omdat ze daar geen 1 op 1 zorg bieden en ik weet ook niet of ze constant erop letten of ze wel of niet in haar ogen wrijft.

Wie heeft er een antwoord?

Weet jij het antwoord?

/2500

ja, als je geen werk hebt, dan kun je een beroep doen op de sociale bijstand. wel heb je dan te maken met sollicitatieplicht en in sommige gemeenten moet je dan vervangende arbeid verrichten. het is maar de vraag of je vrijstelling kunt krijgen, op grond van het moeten zorgen voor je kindje.

Ik heb een jongen 1 op 1 begeleid die absoluut niet alleen mocht zijn. Als ik naar het toilet moest, nam iemand anders deze zorg over. Het is mogelijk om hiervoor een speciale indicatie aan te vragen via het CIZ (centrum indicatiestelling zorg). MEE kan je prima helpen bij het aanvragen van deze indicaties. Verder kun je denken aan een medisch kinderdagverblijf of een orthopedagogisch dagcentrum.

Bronnen:
www.ciz.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100