Mag de gerechtsdeurwaarder beslag op mijn inboedel leggen terwijl de schuld van mijn ex is ?

Mijn ex staat hier niet meer ingeschreven.
Vrijdag stond de deurwaarder aan de deur dat als het bedrag niet twee dagen betaald id ze beslag komen leggen op de inboedel.
Nu staat mijn ex hier al een jaar niet meer ingeschreven!
wat moet ik doen? straks komen ze met de politie binnen legg er n ze beslag.
En zijn ze niet verplicht het gba te checken.
Kan toch niet zo zijn omdat dit het laatst ingeschreven adres is van mijn ex een jaar geleden dat ze zomaar binnen mogen komen.
Overigens is de schuld niet bij de belastingdienst.

Weet jij het antwoord?

/2500

Blijkbaar zijn er nog geen afspraken over de verdeling van de schulden in een echtscheidingsconvenant. Als je in gemeenschap van goederen was getrouwd worden de schulden gedeeld, ieder krijgt de helft. Zelfs schulden, die één van jullie beiden is aangegaan voor het huwelijk, zijn voor jullie allebei. Toegevoegd na 31 minuten: In de situatie samenwonen Zonder samenlevingscontract: Woonde je ongehuwd samen, dan blijft alles wat jullie verdienen of bezitten, gescheiden. Datzelfde geldt voor schulden. De ene partner is niet aansprakelijk voor de schulden van de andere partner. Een deurwaarder kan dus geen beslag leggen op jouw eigendommen, omdat je partner schulden heeft.
 Je kunt de deurwaarder meedelen dat jij niet verantwoordelijk bent voor de betalingen van de betreffende persoon en dat die persoon niet op jouw adres woont. De deurwaarder heeft niet het recht beslag te leggen op jouw bezittingen.

Bronnen:
http://www.allesoververzekeren.nl/wanneer-...

Omdat je niet getrouwd was en de schulden niet op jou naam staan kunnen ze niets. Ze hebben geen enkel recht daarnaast zijn ze verplicht na te gaan of je ex nog ingeschreven staat. Stuur een aangetekende brief met daarin je uitleg en dat hun in gebreken blijven om te checken bij de gemeente. Voor de rest hoef je niets te doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100