Aangifte inkomstenbelasting: Wat vul ik hier in? (Zie plaatje) Premie Volksverzekeringen.

Ik ben in de war. Klopt het dat je in de bovenste invult wat je hebt betaald aan kosten aan je zorgverzekering en in het onderste vakje wat je terug hebt gehad van de belasting per maand?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij dit onderdeel geef je aan of je voorlopige aanslag (teruggaaf) hebt ontvangen of betaald in 2012. Dit is bijvoorbeeld zo wanneer je je maandelijks al een deel belastingen hebt ontvangen. Als dit zo is, dan heb je hier van de belastingdienst een aanslag over ontvangen met de hoogte van het ontvangen of betaalde bedrag. Als je gebruik maakt van de vooraf ingevulde belastingaangifte, dan wordt hier automatisch het juiste bedrag ingevuld. Heb je niets ontvangen of betaald in 2012, dan kun je deze velden leeg laten. Je zorgpremie dient NIET ingevuld te worden bij dit onderdeel.

Bovenste plaatje wat je hebt betaald aan voorlopige aanslag inkomstenbelasting en pvv . Als je die niet hebt gekregen dan niets invullen. Ín de onderste de ontvangen bedragen vermindering inkomstenbelasting 2012, dus bijvoorbeeld wegens hypotheekrenteaftrek eigen woning. Met premie zorgverzekering kun je niets (meer) in de aangifte.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100