Welke mobiele telefoon-aanbieder heeft een abonnement-mogelijkheid om anonieme bellers standaard te weigeren?

Ik wil gewoon nooit gebeld worden door bellers die hun eigen identiteit geheim wensen te houden en die ik dus ook niet kan terugbellen... Dan krijg ik nooit van die bellers die me iets willen verkopen of met supergoede aanbiedingen waar ik nooit om gevraagd heb...

Of zijn er telefoons die zodanig ingesteld kunnen worden met of zonder programma dat ze niet eens afgaan als er een anonieme beller belt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is geen aanbieder die dat in zijn pakket heeft en dat voor de burger aanbiedt... Ze snijden zich in hun eigen vingers als ze dit toestaan... Dus dat is er niet van aanbieder-kant, je moet het dus zoeken in een applicatie die op je mobiel loopt om dat te krijgen wat je wil... Veel succes...

Het spijt me maar die mogelijkheid bestaat niet. Maar ik neem zelf ook nooit op want heb er een hekel aan als mensen anoniem bellen.

Je kunt je telefoon niet blokkeren voor anonieme bellers, wel voor verkopers en vervelende aanbiedingen. DIt kan via het bel-me-niet register. Zie de link in de bronvermelding. Als je je telefoonnummer daarin laat opnemen is het bedrijven wettelijk niet toegestaan je alsnog met vervelende aanbiedingen te bellen.

Voor windows mobile telefoons is er een programma "call firewall" hiermee kun je anonieme bellers blokkeren: http://handheld.softpedia.com/get/System-Utilities/Communications/Call-Firewall-39356.shtml Ik weet niet wat voor telefoon je hebt maar ik gok dat er voor andere telefoons ook wel programma's zoals deze bestaan.

Bij GSM-toestellen zit deze functie er veelal al in, deze is in te stellen. Bij vaste lijnen niet, maar dan biedt dit kastje uitkomst:

Bronnen:
http://www.beterproduct.nl/bp023/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100