welke richting in het middelbaar onderwijs moet men volgen om advocaat te worden?

Hallo

Ik zit momenteel in wetenschappen-wiskunde in het 3 de middelbaar. Ik voel me goed in deze richting en mijn resultaten bevestigen dit. Ik wil heel graag advocaat worden later, maar ik vraag me af welke richting in het middelbaar onderwijs het meest voorbereidend is om later rechten te gaan studeren.

Mvg
WG1996

Weet jij het antwoord?

/2500

In principe maakt het voor als vooropleiding zijnde niets uit. Het meeste voorbereidend is denk ik economie. Wat jouw richting precies inhoudt weet ik niet, maar wetenschappen en wiskunde lijken mij ook erg handig voor je vervolgopleidingen.

Ik adviseer om, naast wiskunde (a) en economie(1&2), ook vooral aan je taken te denken. Veel vraagstukken vragen inzicht in de economie, maar aangezien de economie steeds meer grensoverschrijdend wordt, zijn talen onontbeerlijk. Zeker als je in de praktijken van (internationale) overnames en mededingingsrecht terecht komt.

Het beste is hbo rechten te volgen als je hierbij je bachelor haalt heb je een goede vooropleiding die goed aansluit op de universitaire studie.

Bronnen:
http://www.jurio.nl/opleidingen/opleiding-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100