Is een studiebeurs krijgen mogelijk?

Ik wil graag naar een MBO-school maar .. mijn ouders hebben er geen geld voor. Ik wil zowiezo wel mijn dromen waar kunnen maken maar het geld maakt het me gewoon lastig. Is een studiebeurs hiervoor mogelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik raad je aan om op de website van de IB groep te kijken : http://www.ib-groep.nl/particulieren/studiefinanciering/sfmbo/studiefinanciering_voor_het_mbo.asp Er staat dat je vanaf je 18e een financiering aan kan vragen.

Bronnen:
http://www.ib-groep.nl/particulieren/studi...

Als je nog geen 18 bent krijgen jouw ouders (bij een laag inkomen) van de belastingdienst kindgebondenbudget en kunnen ze bij de DUO een tegemoetkoming voor de schoolkosten aanvragen. Verder kan je zelf zoeken naar een bijbaantje maar je kan ook kiezen voor een bbl opleiding, dat houd in dat je 1 dag naar school gaat en 4 dagen werkt. Op die manier heb je je eigen inkomen waarvan je je school kosten kan betalen. Alleen als jij dàt gaat doen heeft dat wel weer gevolgen voor de kinderbijslag en misschien de huurtoeslag als je ouders die krijgen. Jouw dromen waarmaken gaat zeker lukken, ga met je ouders.om de tafel zitten en bespreek de mogelijkheden. Als je 18 wordt, dan kan je een studiebeurs aanvragen.

Bronnen:
http://www.ib-groep.nl/particulieren/studi...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100