Hoe kan ik zo goedkoop mogelijk water koken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

de goedkoopste manier is op een rocketstove. zoek maar eens op google. met een paar twijgjes en stokjes heb je het zo aan de kook.

Zoek 2 vuurstenen en een hoop droog hout en wat zwervend oud papier of stro. Ik neem aan dat je al een pan met water hebt. Leg het stro/papier onderop en leg er takjes bovenop, met de vuurstenen steek je het aan. Voeg de takjes toe als het vuur groter wordt. Als het vuur goed gaat hang je je pan met water er boven en laat het koken. Voeg steeds takken toe als het vuur afneemt.

Petfles pakken, ventiel van fietsband door kurk heendoen. Voorts petfles voor de helft vullen met water. Dan kurk met ventiel op fles doen. Hierna kurk onlosmakelijk vastmaken met fles, gebruik hiervoor: duct-tape, palestijnenhandboeien en/of spanband. Fietspomp aansluiten, in handen spugen en blijven pompen tot water kookt. Variant: kurk niet onlosmakelijk vastmaken en petfles vertikaal zetten (gebruik als steunen 3 flinke boeken). Voorts pompen... Doe dit wel buiten want met een Coca-Cola fles van 2 liter gaat die fles echt een heel roteind de lucht in (gemeten daaltijd: 30 sec+). In beide gevallen is het kokend water niet verder meer te gebruiken, maar dat stond niet in de vraag ;-)

Als je een gasfornuis hebt: op gas, met precies die hoeveelheid water die je nodig hebt en een deksel op de pan. Als je electrisch kookt kan de waterkoker voordeliger zijn maar dat ligt wel aan het verbruik van de waterkoker (zie bron).

Bronnen:
http://www.keukenkokenkiezen.be/modules.ph...

Je kan natuurlijk wel op die prehistorische manieren water koken want dat is dan de goedkoopste manier Maar als jij even een kopje thee wil drinken dan wil je dat waarschijnlijk in een korte tijd klaar hebben Dan is het beste om een waterkoker te nemen maar warm alleen de hoeveelheid water die je nodig heb dan gebruik je het minste energie

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100