Financiële nood (schaam schaam), waar kan ik hulp krijgen? Waar te beginnen?

Als je nog niet echt in de schulden zit, maar het niet meer red. Naar verwachting volgende maand geen rooie cent meer hebt. Waar kun je dan het beste aankloppen zodat alles eens goed op orde komt??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

wat ik je aanraad is al je papieren bij elkaar zoeken ( rekeningen, facturen, bank-dagafschriften, brieven, (huur)contracten ) en mee te nemen naar de sociale dienst te gaan en vraag ter plekke indien mogelijk een gesprek aan of maak een afspraak. daar kan je vertellen wat er aan de hand is en hulp vragen. daarna kan je naar maatschappelijk werk gaan (met weer al je papieren), daar ook je verhaal vertellen en hulp vragen. antwoord de sociale dienst kan helpen met eventueel aanvragen van een bijstandsuitkering-aanvraag of je gelijk doorsturen naar de kredietbank (budget beheer). sociaal maatschappelijk werk kan helpen op veel vlakken, zij weten de weg naar alle instanties met betrekking tot wettelijke regelingen en allerlei kortingen/ontheffingen die er zijn bij instellingen en bedrijven. succes! schaamrood hoeft niet, kan iedereen gebeuren, goed dat je op tijd hulp zoekt! Toegevoegd na 10 uur: @doodie, ik weet niet of je al schulden/betalingsachterstanden hebt, maar als dat zo is, bel de schuldeiser dan en stel een betalingsregeling voor. dat dat zo snel mogelijk, anders loopt het op, mijn ervaring, en hoe langer je daarmee wacht, hoe moeilijker het wordt en hoe lastiger de schuldeiser wordt. het is erg verstandig om bijv. de woningstichting of de gas & licht leverancier zelf te benaderen en niet af te wachten. vertel wel dat je ook bij de sociale dienst aangeklopt hebt en dat je een afspraak hebt.

Er zijn organisaties die aan schuldhulp doen, dus geen schuldsanering. Die kijken met u samen waar iets te besparen cq te wijzigen is in het uitgaven patroon. Zie link.

Het is verstandig om even bij de gemeente aan te kloppen zij kunnen je informatie verschaffen over organisaties die kunnen helpen bij financiële problemen: - Maatschappelijk werk - Sociale dienst - Kredietbank Gezien het feit dat je nog niet echt in de schulden zit, is het verstandig om vast hulp te gaan zoeken. Wellicht dat een van bovenstaande organisaties daarbij kan helpen. Onderstaande link van het Nibud verschaft extra informatie. Toegevoegd na 43 seconden: Voor de duidelijkheid: ze helpen niet alleen als je in de schulden zit, maar ook wanneer je in de problemen DREIGT te raken.

Bronnen:
http://www.nibud.nl/omgaan-met-geld/schuld...

humanitas geeft ondersteuning voor Hulp bij thuisadministratie kijk op internet voor een afdeling in jouw buurt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100