Kan je het bankpasje van iemand anders laten blokkeren?

zo ja, wat zijn de voorwaarden hieraan verbonden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja iemand anders kan jouw pas laten blokkeren, maar geen nieuwe pincode aanvragen. Maar natuurlijk wordt er wel doorgevraagd wat voor reden de pashouder dit niet doet, voordat de bank deze pas zou blokkeren. Stel voor je oma heel overstuur is omdat haar pas is gestolen en ze kan niet meer uit haar woorden komen, dan mag jij dit doorgeven aan de bank. Aangezien het mijn werk is oa weet ik dit ;-)

Het gaat niet om jou bankpasje dus dan kan je het niet laten blokkeren. Je kan alleen je bankpasjes van je zelf blokkeren.

Ik geef hier even een nieuw antwoord omdat ik het idee kreeg (na het lezen ervan) dat het tegen de richtlijnen was. Hier dus een nieuw antwoord. Mij is het ooit gelukt het bankpasje van mijn man te blokkeren hoewel het geen gezamenlijke rekening was omdat hij door iemand in gebruik was die hem niet wilde teruggeven. Het bleek gelukt, later hoorden wij dat hij tijdens een poging te pinnen was ingeslikt. Fijn dat ons probleem was opgelost maar veilig vond ik het niet. Het kon telefonisch en ik hoefde me als zijn vrouw niet te legitimeren. Het is als buitenstaander die uit pesterij een geintje wil uithalen natuurlijk van belang dat hij het rekeningnummer kan geven, eventueel het bankpasnummer kan geven en de precieze naam waarop die rekening staat vermeld. Voor iemand die deze in formatie weet is het dus makkelijk iemand te pesten. In feite zou dit telefonisch niet mogen naar mijn mening maar slechts bij een bankloket na het kunnen laten tonen van een identiteitsbewijs om na te gaan of diegene die het aanvraagt hiervoor gemachtigd is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100