Wat is de beste manier om overige gegevens weg te werken/ af te schermen als je een kopie van bankafschrift afgeeft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Met schilderstape afdekken dan copieren kopieren, met zwarte stift wegkrassen wat je onzichtbaar wilt en het kopie nog een keer kopieren

Als je het origineel wilt afgeven dan zwart maken met een permanent marker.

Als je een printer met scanfunctie hebt is dat heel makkelijk: je maakt een scan van het afschrift, opent dat in Paint (of een ander bewerkingsprogramma) en gumt de geheim te houden gegevens weg.

Als je alleen het saldo moet laten zien, kan je een blanco papier over de rest van de gegevens leggen en het dan kopieren. Moeten ook inkomsten zichtbaar zijn, of een bepaalde betaling, dan eerst een kopie maken van de bank afschrift. Op deze kopie gegevens die niet nodig zijn wegstrepen met een donkere marker en dan daarvan weer een kopie maken. Zo zijn eventuele gegevens die niet zichtbaar hoeven te zijn, niet meer te lezen.

De kopie is van belang om aan te tonen dat jij de rechthebbende bent van het nummer van die bankrekening en waar je woont. Bij ING kun je dat bereiken door onder het bedrag van kredietlimiet het bankafschrift om te vouwen en dan te kopiëren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100