is het nu ivm crisis, beter het spaargeld wel of niet bij dezelfde bank te hebben, als waar je de hypotheek hebt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij faillissement van een bank worden eerst je schulden en je spaarsaldo’s verrekend. Pas als er dan een batig saldo resteert kan je voor dat bedrag (tot een maximum van € 100.000) aanspraak maken op de het depositogarantiestelsel. Op deze manier kan het dus voorkomen dat je per saldo verplicht een deel van je hypotheek eerder aflost dan waar je zelf voor gekozen hebt. Je bent dat deel van het geld dus niet kwijt (verrekend met een uitstaande schuld), maar je kan er niet meer over beschikken.

Bronnen:
http://www.dnb.nl/over-dnb/de-consument-en...

je kunt eens kijken naar de rente standen van je hypotheek en je spaarrekening. Mogelijk is het gunstig om je spaargeld te gebruiken om je hypotheek af te lossen. Verlaagt je maandlasten van je huis en laat je keuze waar je spaargeld te plaatsen, verdwijnen.

Het is juist goed om te doen! Als iedereen het geld van de bank afhaalt gaat het juist slechter met de economie. Ik adviseer je om je geld in de veiligste banken te besteden en niet in de minder bekenden. De Rabobank en ABN-amro zijn gekozen tot meest veilige bank. Als ik jou was zou ik mijn geld daarop zetten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100