Wat te doen met brieven van incassobureau's gericht aan een persoon die niet op dit adres hebben gewoond?

Ik woon sinds 3 maanden op een nieuw adres waar ik steeds brieven krijg gericht aan een persoon die er niet woont (en voor zover ik weet ook nooit heeft gewoond). Die brieven zijn van het invassobureau's en gaan over boetes die nog betaald moeten worden. In de laatste brief staat dat er binnenkort een deurwaarder langs komt. Ik heb hier eigenlijk niets mee te maken, dus wat moet ik doen om die brieven niet meer te ontvangen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Gewoon even contact opnemen met het incassobureau en de situatie uitleggen.

Zet op de envelop: retour afzender, persoon niet bekend op dit adres.

Bellen naar het nummer die in de brief staat en de situatie uitleggen.

Idealiter heb jij geen weet van die brieven. Sterker nog: jij mag ze zelfs niet openmaken, want dan verbreek je het briefgeheim! Als je ze niet opengemaakt hebt dan stuur je ze ongeopend retour met mededeling: geadresseerde onbekend. Nu jij ze wel opengemaakt hebt: neem contact op met het incassobureau. Schrijf een e-mail of brief met de mededeling dat die persoon niet op dat adres woont. Ik raad je af om ze te bellen: dan zijn er geen bewijzen van dat je contact met ze opgenomen hebt. Daarnaast raad ik je aan om te controleren dat die persoon niet bij de gemeente ingeschreven staat. Als de schuldeisers overgaan tot het dagvaarden dan wordt in deze administratie het adres gecontroleerd. Als die persoon nog op jouw adres ingeschreven staat, dan heb je alsnog kans dat er een deurwaarder bij jou op de stoep staat. Dan van hem afkomen is meer werk dan op tijd de zaken regelen.

Ik heb het gehad dat iemand op mijn adres allerlei telefoonabonnementen afsloot, inclusief verzekeringen. Ik kreeg aanmaningen van de providers en later van incassobureaus. Een paar simpele telefoontjes van mij naar de verschillende incassobureau was voldoende. Zij gingen daarna bij de gemeente een adresonderzoek op mijn adres uitvoeren. Dit houdt in dat ze in de GBA (Gemeentelijke Basis Administratie) zien dat die persoon niet ingeschreven staat op jouw adres. Daarmee houden de brieven op. Het is wel handig om actie te ondernemen en dus te bellen naar de incassobureaus, zolang je dat niet doet, blijven ze jou op jouw adres lastig vallen!

Bronnen:
Ervaring

Gewoon het incassobureau laten weten dat de betreffende persoon niet op dit adres woont. Dat kun je doen door de brief terug te sturen met de vermelding "Niet bekend op dit adres", of door ze te bellen of mailen. Ik heb dit ook gehad en een kennis die op een incassobureau werkt adviseerde mij om het gewoon op deze manier terug te sturen. (Ze hakken wel vaker met dit bijltje.) Dat is goed gegaan, want ik heb er nooit meer iets over gehoord.

dit is ook bij mij gebeurt en terug sturen met afzender onbekend. en als ze aan de deur staan gewoon uileggen dat die persoon er niet woont. de deruwaarde moet altijd controleren wie er op het adres woont. als ze een inbeslagname doen

Bel die deurwaarder gewoon en leg de situatie uit. Mochten ze toch besluiten langs te komen, laat ze komen, dan krijg jij de kans je te legitimeren en aan te tonen dat jij daar woont, dan zien ze wel dat iemand het verkeerde adres heeft doorgegeven. Je hoeft je geen zorgen te maken als ze niet naar jou op zoek zijn. :-)

Dit is mij ook overkomen. Brieven van incasso's , energie maatschapij en water. Dit kreeg ik nog allemaal omdat de vorige huurder van dit pand niet op een ander adres heeft ingeschreven. Ik heb toen contact opgenomen met alle instanties en daar uitgelegt dat ik er nog niet zolang woonde en dat die brieven waarschijnlijk voor de vorige bewoner waren. Dat was lastig omdat hun geen nieuw adres hadden. Daarna nog 3 brieven gehad en daarna is het opgehouden. Af en toe krijg ik nog wat brieven van de vorige bewoner mar die doe ik retour afzender.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100