Wat is een redelijke prijs als je je aangifte erfbelasting laat doen voor een vrij bescheiden erfenis van een ongehuwd iemand?

En kun je ergens de prijzen vergelijken op een betrouwbare site? Hoe heet eigenlijk iemand die aangiftes doet, en kun je ook een kleine zelfstandige, een mannetje om de hoek, zoeken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Alles kan , maar raadpleeg , de notaris telefoon . Anders je mag altijd voor een info gesprek naar een notaris , en vraag gewoon wat het gaat kosten . Succes

iemand die de aangifte erfbelasting kan doen is de notaris. Let op! Notaristarieven zijn vrij. Ik verkeerde ook in de veronderstelling dat een kort telefoongesprek over een statutenwijziging gratis is, maar de notaris zond onaangekondigd wel een rekening naar die vereniging. De KNB (notariële beroepsorganisatie) vindt dat toelaatbaar. Dus vraag eerst wat de kosten zijn. Ook een eenvoudige nalatenschap, te onderscheiden van de aangifte, kan tijdrovend zijn. Een kostenindicatie is daarom lastig.Probeer eerst een wetswinkel nadat je zelf je huiswerk (inventarisatie en documentatie) hebt gedaan of vraag het na bij de werknemers- of ouderenorganisatie waarvan de overledene lid was.

Dat kun je gemakkelijk zelf. Mijn ervaring is dat de belastingen erg coulant zijn met eenvoudige successieaangiften en deze aangifte in 99,9 % van de gevallen zondermeer accepteren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100