wat is er aan de hand met mijn laptop?

Hij start heel moeilijk op, springt over op een blauw scherm met foutmeldingen en geeft dit rare scherm (zie bijlage) wat zou het kunnen zijn?

Toegevoegd na 51 minuten:
soms doet hij het wel gewoon..maar meestal pas na een paar keer opnieuw opstarten. Het is een laptop van Medion, ik heb al een email gestuurd met dit bericht, maar krijg nog geen antwoord. Er zit 3 jaar garantie op en dat geldt nu dus nog, alleen is de vraag ook voor dit probleem...afwachten dus. Ben ondertussen nog eens een virusscan aan het doen, misschien dat daar iets uit komt, maar hij loopt al een uur en een kwartier en heeft nog niets gevonden. Alvast dank voor jullie hulp!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waarschijnlijk is de videokaart defect. Bluescreens kunnen voorkomen doordat de videokaart tijdelijk geen verbinding meer heeft gehad. Sluit het systeem aan op een extern scherm (evt. bij de buurman/werk). Als het dan wel vlekkeloos werkt dan is het het scherm zelf en niet je videokaart, maar die kans acht ik klein ivm de bluescreens. Zet je laptop aan, werk er even mee en til hem daarna op beweeg je laptop rustig op en neer/van boven en naar beneden. Druk ook lichtjes op het frame en met name op de zijkanten van je toetsenbord om te kijken of er dan iets gebeurd, op dat moment kan je videokaart weer zijn verbinding verliezen waardoor je meer zekerheid krijgt over de oorzaak.

Ik denk Vista ;-) maar ben geen specialist. Toegevoegd na 1 minuut: Heb je al geprobeerd om de laptop aan te sluiten op een monitor? Kun je in elk geval zien wat die nog te melden heeft.

Ziet eruit als een fout in de grafische kaart of in de bekabeling tussen de grafische kaart en het scherm. Ik zou zeggen, breng hem eens terug naar de reparateur (afhankelijk van eventuele garantie).

Ik vermoed dat je videokaart de geest heeft gegeven!

In het ergste geval heb je een virus in je besturingssysteem zitten. Erg vervelend... Maar denk dat het gewoon de grafische kaart is. En deze vervangen kan best wel eens duurder zijn dan de laptop gekost heeft...

stuk Toegevoegd na 1 minuut: Je zou hem kunnen laten opstarten via floppy, of cd-rom. Als dat nog niet werkt, dan is het hardware matig. Dus... Stuk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100