ik heb een lening bij de DSB. Kan ik nu een deurwaarder aan de deur verwachten die het resterende bedrag van mij los gaat peuren ?

Toegevoegd na 3 minuten:
Het is een langlopende persoonlijke lening.
Zal die overgenomen worden want anders moet ik zelf een bank gaan beroven. Maar welke ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wees niet bang, je mag je lening gewoon door betalen, zonder dat er een deurwaarder komt. Andere banken gaan alle zaken overnemen van de dsb bank. Hoe en welke bank het wordt is afwachten.

Volgens mij gaat ie overgenomen worden door het bedrijf dat DSB overneemt...

Welnee. De lening gaat over in andere handen. Niemand weet nog naar wie. Ze nemen vanzelf kontakt met je op. Je moet met de nieuwe bank wel waarschijnlijk weer een nieuw kontrakt afsluiten onder misschien wel nieuwe voorwaarden.

De andere officiële banken in Nederland hebben de gezamenlijke plicht om leningen en hypotheken van een gevallen bank over te nemen.

Als je de betalingsverplichtingen nakomt is er niets aan de hand en zul je beslist geen deurwaarder verwachten. Wacht nader bericht af van de bank/curatoren. Zij zullen je vanzelf informeren hoe het verder gaat met je lening en de aflossing.

Volgens mij vallen die dan onder de verantwoording van de Nederlandse bank. Helaas zal niemand vergeten dat jij die lening hebt lopen. Daarnaast maken ze ook veel kosten voor de mensen die nog geld tegoed hebben van de DSB

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100