Iemand wil een van mijn foto's als boek cover gebruiken, hoeveel moet ik hiervoor vragen?

Ik kreeg een mailtje met een aanbod van 180 euro, maar ik heb geen idee of dit veel of weinig is... en kan ik er dan ook een soort royalty's voor vragen?

:)

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn professionele sites die foto's verkopen en die kosten rond de 30 tot 250 euro, ik denk dat je goed zit met 180 maar ik weet niet hoe bijzonder die foto is, anders doe je een tegen bod.

Je foto op een boekcover is allereerst natuurlijk een grote eer. Wat betreft de prijs voor de foto; hangt af van hoe groot de oplage zal zijn van het boek. 180 euro is op zich geen raar bedrag. let er wel op, dat jij de fotorechten behoudt en dat je niet totale afstand doet van deze rechten. laat dus op papier zetten, dat de foto alleen gebruikt mag worden voor deze cover. Wat je verder nog zou kunnen regelen is dat je een opslag krijgt bij elke herdruk, die mogelijk kan volgen. Verder is naamsvermelding in het boek belangrijk. Immers ere wie ere toekomt.

dat is een prima bedrag, bovendien wordt er gelijk reclame gemaakt voor jou. als mensen deze foto mooi vinden, kunnen ze jou gelijk vinden!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100