Als je in de schuldsanering wilt komen,kan de bewindvoerder je dan dwingen te verkassen naar een goedkoper huurhuis omdat je nu te duur huurt ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De bewindvoerder zal veel zaken op orde stellen qua financieen. Dus als je te duur woont voor je inkomen (kan een oorzaak voor je schulden zijn), kan hij voorstellen goedkoper te wonen. Dwingen kan niet, als jij niet wilt wordt je uit de schulphulpverlening gezet. Je moet er gewoon alles aan doen om je schulden af te lossen. Je moet niet uit het oog verliezen dat je blij moet zijn deze hulp te krijgen! Je hebt bedrijven en instanties immers ook gedupeerd door schulden te maken. Of het nou wel of niet je eigen schuld is, doet er niet toe. Maar als je 300 euro woonlasten kunt besparen en dus meer kunt aflossen aan je schuld zou ik dat zeker doen, en niet als dwingend, maar als hulp ervaren!

Als JIJ op het rechte pad wilt komen kan dit de juiste oplossing zijn ja.

Niet de bewindvoerder maar de Rechter Commissaris,waaraan de bewindvoerder ieder half jaar verslag moet uitbrengen kan je verplichten/ontheffen van een verhuisplicht en ook van een sollicitatieplicht Toegevoegd na 3 minuten: Het kan enig verschil maken of je in de schuldsanering zit via de gemeente,of in de WSNP de rechter kan je toelaten tot de WSNP dan beslist de Rechter Commissaris hoe of wat.

Een verhuizing kost ook geld, denk dat ze dat geld liever gebruiken om de schuld af te lossen.

Je moet 'te goeder trouw' zijn. Dat wil zeggen: geen nieuwe schulden maken, dan is het meteen afgelopen met de schuldsanering. In elk geval ben je het moreel verplicht om er alles aan te doen in de 3 jaar zoveel mogelijk van de gemaakte schulden af te lossen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100