Is de bAlkenendenorm een soort en met van minimumjeugdloon?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is zeker zo. Er is in Nederland op een enkele idealist na geen bestuurder die daarvoor nog uit zijn bed komt.

Het lijkt me meer het omgekeerde: een maximum seniorenloon

Weet niet of het een serieuze vraag is, maar de balkenendenorm is het maximum salaris dat mensen binnen de overheid zouden moeten verdienen. Dat salaris is identiek aan wat Balkenende verdient.

Nee, totaal niet.

Ik zie dat je graag op google.video zit. Daar had je je antwoord ook kunnen vinden. Succes. http://video.google.com/videosearch?q=balkenende+norm&emb=0#

Ik weet niet of je het serieus bedoeld, maar hier wel een serieus antwoord, de balkenendenorm is een voorstel dat openbare bestuurders niet meer verdienen dan de minister president. Voor de exacte bedragen zie link.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Balkenendenorm

Nee, dat is het niet. Het heeft niks te maken met het minimumjeugdloon. Het betekent dat het salaris dat de minister president verdient een goede norm is voor een salaris op een topfunctie. (Paul de Leeuw verdient meer, overigens....maarja, die doet natuurlijk wel een stuk nuttiger werk...)

Zoiets, ja, maar dan anders.

Het is een volstrekt arbitraire norm ingesteld in Nederland omdat er uitwassen zijn ontstaan tav de salariëring van hoogeplaatste (politieke) figuren in de publieke sector. Het salaris van de MP dient daarbij als maximum. Of dat bedrag redelijk is of niet is ook volstrekt arbitrair.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100