als iemand ontvangt een Persoonsgebonden Budget PGB en hij inhuurt zijn vrouw om hem te verzorgen kan hij en zijn vrouw gaan wonen in andere land ?

kunnen zij leven van dit budget in buitenland?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn 2 situaties te onderscheiden: - U woont permanent in buitenland en heeft in Nederland geen geregistreerd woonadres. In deze situatie kunt u geen PGB krijgen. - U woont langdurig (meer dan 6 weken) in het buitenland en heeft in Nederland een geregistreerd woonadres. In deze situatie kunt u wel een PGB krijgen. Er geldt dan wel een aanvaardbaarheidspercentage, dat wil zeggen dat - als u de zorg inkoopt in het buitenland - de PGB-tarieven aangepast worden aan de daar geldende tarieven. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot het zorgkantoor bij u in de buurt.

Ik denk,dat dat budget alleen is bedoeld voor de zorg die de man ontvangt en niet voor het levensonderhoud. Ze zullen dus op zijn minst een andere uitkering, pensioen o.i.d. moeten ontvangen.

Op termijn kan je niet meer in het buitenland wonen en een pgb ontvangen. Als je langer in het buitenland woont wordt de pgb ingetrokken.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100