Als er op je loonstrookje staat "betaald op rekeningnummer (jou rekeningnummer)" en er is niet uitbetaald is dit fraude?

Mijn vriend hoort nog +1000 euro te ontvangen van zijn werkgever. Nu heeft hij een loonstrookje waarop staat " uitbetaald op rekeningnummer (voorbeeld rekeningnummer)". Hij heeft dat geld nooit uitbetaald, het loonstrookje is van November 2010. Is dit dan fraude of wetovertreding of alleen goed bewijs? Bvd voor de antwoorden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is een goed bewijs om te laten zien dat er geen 1000 euro op zijn rekening is overgemaakt door zijn werkgever. Het beste kan hij dit met zijn werkgever overleggen en kopieën van zijn afschrift[en] meenemen als bewijs.

Misschien moet je eerst eens bellen met de werkgever voordat je met allerlei beschuldigingen gaat gooien. Het kan ook een administratieve fout zijn of een fout bij de bank. Dus, eerst eens bellen waar het geld blijft, ben je wel laat mee als het nog van november is.

Het is zeker geen fraude, maar waarschijnlijk ergens een administratieve fout. Bij de werkgever langs gaan en aan de hand van afschriften laten zien dat het geld niet ontvangen is.

Nee dat is civielrechtelijk !

Zou het melden bij het UWV, omdat die wanneer een werkgever in betalingsonmacht verkeert, de loonbetaling kan overnemen.

Als een werkgever een loonstrook verstrekt en dan 1000 te weinig betaald kun je hem hiermee confronteren en verzoeken om het restant over te maken.. Zoniet zou ik of de rechtsbijstand bellen of buro rechtshulp benaderen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100