Hoe kan het dat bij GWK de euro 1.04 is en bij Visa op dezelfde dag 1.15?

Omrekenen Engelse ponden naar Euro:
Op site GWK is euro 1.04, site wordt iedere dag geupdated. Op diezelfde dag met visa creditcard betaald en dan is de euro op de afrekening plotsklaps 1.15.
Hoe kan dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

De GWK maakt gewoon een boel winst, door een minder gunste koers te hanteren.

Het wisselen van geld kost je geld. Dit kan zijn doordat ze je een percentage van het bedrag in rekening brengen, of omdat ze gewoon een andere koers aanhouden dan de interbank koers. De GWK koers is niet 'de officiele' koers. Net zo min als de VISA koers. Blijkbaar wil GWK veel liever ponden verkopen dan visa.

Bij GHK is het de koers voor bankpapier dus voor contant geld. De koers van Visa is een girale koers dus zonder de personeels- en andere kosten van uitwisselen en vervoer van bankbiljetten. Eenvoudiger gezegd bij Visa (en ING en andere banken) gaat het om computerkosten en die zijn lager dan kosten van personeel.

GWK verdient geld met het wisselen van geld, je krijgt daar dus een lagere koers. Visa en andere creditcards verdienen aan andere dingen geld: -de jaarlijkse kosten van de kaart -rente als je rood staat - een percentage van alles wat je betaald. (dit betaald de winkelier)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100