Waarom moet een werkgever pensioen bijstorten wanneer iemand zijn pensioen overdraagt?

Ik las een artikel, waaruit ik opmaakte dat het kan voorkomen dat de oude of den nieuwe werkgever ineens een groot bedrag moet bijstorten wanneer de werknemer zijn pensioenrechten overdraagt van het oude naar het nieuwe pensioenfonds.

Hoe kan dat?

Ik dacht dat bij een pensioenoverdracht gewoon het gespaarde geld werd overgedragen. Dus het oude pensioenfonds berekent de geldswaarde van de opgebouwde rechten. Dat geldbedrag wordt overgemaakt naar het nieuwe pensioenfonds. Het nieuwe fonds zet het bedrag volgens zijn regels om in pensioenrechten.

Hoe is het dan mogelijk dat ofwel de oude, ofwel de nieuwe werkgever moet bijstorten?

Toegevoegd na 39 seconden:
 
http://www.nu.nl/economie/2541931/recht-waardeoverdracht-pensioen-even-minder.html

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat hangt van de pensioenrechten af. Met name bij eindloon pensioen stelsel kan dat bijstorten voorkomen. Als je een hoger salaris bij de nieuwe werkgever gaat verdienen en tevens elk gewerkt jaar voor je opbouw pensioen blijft behouden zal blijken dat het tot dan toe opgebouwde pensioenrecht NIET het , op het nieuwe loon gebaseerde, recht kan dekken. Dan moet dat verschil worden bijgestort. Dit mag de nieuwe werkgever doen, de oude heeft geen boodschap aan dat hogere loon. een 2e reden kan zijn dat het oude fonds op dit moment onvoldoende dekkingsgraad heeft. Dat zal het nieuwe fonds uiteraard niet accepteren en is bijstorting noodzakelijk. Dit is WEL voor rekening van de oude werkgever.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100