Heeft het gevolgen voor mijn wajong-uitkering, als ik bij de vader van mijn vriendin ga wonen?

Beste allemaal,

Aangezien het slechter gaat met de gezondheid van mijn vriendin en zij het lichamelijk niet aankan om haar familie te bezoeken, hebben we besloten om bij haar vader te gaan wonen.

Ik ga me daar dan ook inschrijven. Heeft dit gevolgen voor mijn wajong-uitkering?

Ik word namelijk gewoon geacht om mijn steentje bij te dragen en het is niet gratis of zo (bijvoorbeeld: wij betalen alle boodschappen is iets wat sowieso gaat gebeuren en daar ben ik dan rond de 200 euro p/m aan kwijt. Dit is een schattig).

Ik zie naar een antwoord uit.

Groetjes,
ImaginaryGirl

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De Wajong wordt (nog steeds) uitgevoerd door het UWV en is gebaseerd op je medische situatie als je nooit hebt gewerkt. Dus je moet bij dat uitvoeringsinstituut zijn (niet bij de gemeente). Als je geen toeslag hebt (omdat je onder het minimum zit), verandert er niets. Voor de volledigheid: Als de vader en/of de vriendin een uitkering krijgen van de gemeente dan kan er bij hen wel iets veranderen, maar dat is je vraag niet.

Het maakt niet uit waar je woont, je wajong blijf je krijgen het kan misschien wat veranderen, dat ligt per verschil anders. Het stopt alleen als je meer gaat verdienen, ruim boven dat is toegestaan dat je ontvangt of verdient. Alleen kleine bedragen zijn toegestaan maar hoe dat zit moet je bij de gemeente nagaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100