Hoe hoog is een studiefinanciering?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit is niet voor iedereen gelijk, afhankelijk van het inkomen van je ouders en of je uit- of thuiswonend bent! Toegevoegd na 1 minuut: Via deze site kan je het berekenen: http://www.ib-groep.nl/studiepunt/rekenprog/FIP112_S01.asp?jaar=2011&periode=1

http://mens-en-samenleving.infonu.nl/opleiding-en-beroep/62141-bedragen-studiefinanciering-2011.html Hier een overzicht.

Naast de hiervoor gegeven antwoorden is het ook goed om te bedenken dat de studiefinanciering een lening is, die als je binnen de gestelde tijd je studie afmaakt, wordt omgezet naar een gift. Tenzij je extra leent, dat moet je wel terugbetalen. En dat bijlenen gaat vrij makkelijk, dus houd dat goed in de gaten, hoe minder schuld na je studie, hoe beter. Op de site van DUO kun je ook voorbeeldberekeningen maken wat je dan aan aflossing moet betalen over 15 jaar. Tenzij je later echt te weinig verdient, dat hoef je niet te betalen. Dat moet je dat wel ieder jaar opnieuw doorgeven. En als je MBO niveau 1 of 2 studeert hoef je het ook niet terug te betalen, ook al haal je je studie niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100