Vlaamse Bisdommen hebben het afgelopen 6,5 miljoen euro winst behaald. Maar waaraan verdienen bisdommen dit geld?

Ondanks dat de kerken leeglopen, maken anno 2010 bisdommen nog steeds winst. Verdienen kerken aan verkoop van onroerend goed of enkel aan collectes?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kijk een wat er gebeurt bij het lezen van missen ter gelegenheid van bruiloften en begrafenissen. Letterlijk alles kost geld . Het luiden van klokken b.v. kost extra, het zingen van een koortje en zo zijn er veel dingen die extra geld opbrengen, vaak zonder dat er uitgaven tegenover staan.

Vroeger hebben ze natuurlijk wel kapitaal vergaard toen de kerken nog vol zaten. Ik vermoed dat ze dat geld toen goed hebben belegd en dat belegging nu hun belangrijkste bron van inkomsten is. Ze hebben vast wel een beleggingsmonnik in dienst ;-)

Net zoals iedere andere sekte verdienen kerken hun geld door te zeggen dat geld en bezit onbelangrijk is en dat mensen het daarom maar aan hen moeten geven. Er zijn helaas nog veel goedgelovige mensen die in dat soort praatjes trappen.

Doordat de geestelijken worden betaald door de staat. Dan heb je nog de bedragen voor elke eredienst die vastliggen. Neem daarbij nog de inkomsten van collectes,vrijwillige bijdragen en het branden van kaarsen. Ook niet te vergeten de erfenissen die mensen overmaken aan hun kerk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100