Waarom krijgt elke tornado een eigen naam?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Aan orkanen en tropische stormen wordt door de Amerikaanse weerdienst een naam gegeven. Dat gebeurt al enige tijd voordat het seizoen begint. Dat geldt niet voor de tornado's; al is er eentje geweest - de Tristate tornado- die, de naam zegt het al, drie staten trof- en veel slachtoffers maakte. Deze tornado heeft ook niet, zoals bij orkanen gebruikelijk is, een roepnaam gekregen als Hugo of Iris. Een tornado ontstaat op een geheel andere wijze dan een orkaan (hurricane) of cycloon, n.l. boven zee. Een tornado of windhoos ontstaat boven land. (TP)

Bronnen:
http://www.lasalle.aw/interessant/hurrican...
http://www.meteonet.nl/educatief/tornados.htm

Om verschillende redenen maar in eerste instantie om duidelijkheid te scheppen. In het tornadoseizoen ontstaan er vaak verschillende tegelijk die elk hun eigen weg gaan. Door ze te benoemen met een herkenbare naam is het gemakkelijker attent te blijven voor het gevaar. In Duitsland geven ze trouwens elk hoge- en lagedrukgebied een naam.

Tornado's krijgen in principe geen naam, alleen verwoestende tornado's. Zodat iedereen weet over welke tornado het gaat. De namen van de tornado's gaan het alfabet af. Elk jaar wordt opnieuw begonnen met de letter A. Dan weet je ook nog de hoeveelste tornado het was. Met de Q en de X maken ze meestal geen namen. Ieder gebied heeft zijn eigen namen lijst. De namen worden om de 6 jaar opnieuw gebruikt, tenzij het een dodelijke tornado was, die naam wordt niet meer gebruikt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100