Waar kan je als werknemer terecht wanneer de werkgever regels overtreedt omtrent arbeidsomstandigheden?

Toegevoegd na 1 minuut:
Het gaat hier om een uitzendbureau ,dat werknemers verplicht stelt om zich een dag eerder dan de eerste ziektedag ziek te melden.Bij het melden op de dag zelf,wordt er niet uitbetaald.

Toegevoegd na 49 minuten:
Daar bovenop wordt een boete geheven van 50 euro.
Het zijn poolse werknemers en die hebben dit maar te slikken.Ze weten niet wat ze eraan kunnen doen,dus ga ik eens een poging wagen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om te beginnen moet je een klacht indienen bij het uitzendbureau zelf, officieel, per brief en met een ontvangstbevestiging. Je kan, als het uitzendbureau is aangesloten bij de ABU, een klacht indienen bij de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen). De website daarvan is www.abu.nl Je kan ook terecht bij je vakbond, als je daar lid van bent, of een rechtswinkel.

Bronnen:
http://www.rechtswinkel.info/
www.abu.nl

Dat klinkt als een 'wachtdag' bij ziekte, waarbij de eerste ziektedag voor rekening van de werknemer is. En dat is héél gebruikelijk. Soms zijn het er zelfs twee. En niet alleen bij uitzendbureaus, ook bij andere werkgevers. Hoe bedoel je dat je verplicht bent je 'eerder dan de eerste ziektedag ziek te melden'? is dat letterlijk gezegd of geschreven? Of is dat de conclusie die je zelf trekt omdat je de eerste dag niet krijgt uitbetaald? Ik neem toch aan dat het uitzendbureau je niet aanraadt om je op goed geluk vast ziek te melden als je nog helemaal niet ziek bent?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100