kan ik facturen verkopen? Ik schrijf facturen van € 6900,- die voldaan worden over 36 maanden. weet iemand aan wie ik deze kan verkopen?

Weet emand een berdijf of particulier die facturen van € 6900,- (incl) wil kopen voor een nader overeen te komen bedrag ? facturen worden binnen, maar uiterlijk 36 maanden voldaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Die bedrijven zijn er zie hieronder een bron Toegevoegd na 24 minuten: http://www.verkoopjevordering.nl/veelgestelde-vragen Toegevoegd na 25 minuten: http://www.vechtstreekincasso.nl/uw_vordering_verkopen.html

Bronnen:
http://www.verkoopjevordering.nl/

Ja, er zijn genoeg bedrijven die de vorderingen kunnen/willen overnemen. Let wel op dat ze strenge eisen stellen en veel kleine lettertjes hanteren ! Je kan misschien beter je de vraag stellen, waarom dat je een factuur uitschrijft die pas betaalbaar wordt na 3 jaar. Hierdoor kom je gegarandeerd in liquiditeitsproblemen !

Je facturen verkopen heet "factoring". Daarop googlen levert ook allerlei info op. Op http://tinyurl.com/69s3cjb (site Kamer van Koophandel) staat ook info over wanneer het interessant is om aan factoring te doen.

Actuele vorderingen: Ja. 3 jaar uitgestelde betalingen, dan ligt het er maar wie er moet gaan betalen. Behalve als het om de overheid gaat, zit er veel risico in die vorderingen en extra risico omdat jij er vanaf wil. (wat is daar de reden van) Zonder verder informatie: max 50% van de waarde, maar dat zou ook zo naar 10% of minder kunnen schieten als er risico factoren zijn. Hier zou anders zou makkelijk misbruik van gemaakt kunnen worden: 2 BV's oprichten, vorderingen aan elkaar schrijven en die verkopen. 3 jaar later BV's failliet: Jij lekker ergens op een strand genieten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100