De wereld wordt steeds minder afhankelijk van de dollar. Kwestie van vraag en aanbod.
Veel mensen komen in de financiële problemen omdat ze een verkeerd beroep hebben. Zoals: benzineslurpende auto's maken. Het was eigenlijk al lang over tijd dat die autofabrieken in de problemen kwamen. Ze hadden al zeker 10 jaar geleden electrische- en waterstofauto's op de markt moeten brengen. Omdat ze doorgingen met 't produceren van zeer inefficiënte benzineslurpers, hebben ze gigantische schulden opgebouwd.
Ook hier is sprake van evolutie. Men zal nu wel over MOETEN stappen op zuinigere / electrische / waterstof-automobielen, of men nu wil of niet.
Verder moeten we de beschikbare arbeid gewoon wat eerlijker verdelen. Iedereen wat korter werken. I.p.v. dat je dan werkt voor uitkeringstrekkers, werken zij zelf. Houd je gelijk meer vrije tijd over (die je bijv. in 't ontwikkelen van een nieuw product of innovatie kunt steken - maar je kunt ook gewoon lui op de bank gaan zitten).
Eigenlijk is economie een vrij inhoudsloos woord - als je 't vergelijkt met de zaken waar 't om gaat: 't (leef)milieu, en elkaar helpen. 'Economie' is eigenlijk niet veel anders dan 't rondpompen van bronnen en ruilmiddelen. Dat hoeft helemaal niet zoveel mogelijk te zijn (zoals velen graag zouden willen). Op dit moment zou dat nl. vooral betekenen: nog snellere kap van de bossen, nog meer vervuiling van de oceanen en atmosfeer, nog meer uitbuiting van werknemers, etc. etc.