Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is het waar dat het in Japan zo ongeloofijk duur is?

Bijv. 10 euro voor een stuk fruit?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
1.8K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Japan is het duurste land ter wereld. In Tokyo is de prijsindex 158.1 % vergeleken met New York = 100. Dus 10 Euro voor een stuk fruit is wel een beetje overdreven...

Japanse bedrijven besteden veel geld aan entertainment van klanten en buitenlandse gasten. Een niet al te exclusief etentje kost al gauw 200 € pp.

Japanse producten zijn in Japan duurder dan in het buitenland en dit wordt veroorzaakt door het distributiesysteem. Bijna alles wordt geleverd via grote handelshuizen en die hebben natuurlijk een flinke marge nodig om die dure etentjes te kunnen betalen. Soms doen die handelshuizen niet meer dan orders doorplaatsen... Maar zoals de Japanners zeggen: wij respecteren de kanalen"
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Een aantal jaar geleden was Japan in alles duur. Maar sinds de Yen gedevalueerd is, zijn de prijzen flink gedaald. Een Bic Mac in Japan is overigens goedkoper dan in (gemiddeld) Europa. Maar fruit is er weer duurder.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding