Is een koopcontract voor een kat, wat is opgesteld op blanco papier door een fokker, en getekend door fokker en koper ook rechtsgeldig?

Er wordt hier wel netjes Partij A, de koper, en Partij B, de fokker geschreven, en dat zij het volgende overeenkomen, dan een aantal punten.
Ik wil n.l. een fokpoesje laten steriliseren en haar een rustig nieuw huisje geven, omdat ze in de groep gaat vechten.
Maar ik heb geen contact meer met de fokster en wil dat ook heel graag zo houden.
Maar in het contract staat dat ik haar eerst toestemming moet vragen, vandaar mijn vraag.
Wie kan mij adviseren.... alvast bedankt!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, zo'n contract is rechtsgeldig - mits er duidelijk staat wat wel en niet mag, en mits het door beide partijen is ondertekend. Aangezien dat kennelijk zo is, is het een rechtsgeldig contract. Toegevoegd na 2 minuten:   Ook al had het contract gesproken over Pietje en Marietje, in plaats van over partij A en partij B, dan nog was het rechtsgeldig geweest. Een contract dat op een bierviltje of op toiletpapier is geschreven, is ook rechtsgeldig. Toegevoegd na 4 minuten:   Een andere vraag is natuurlijk de "pakkans". Stel dat jij iets doet zonder toestemming te vragen. Je schrijft dat je geen contact meer hebt - dus wat is nu de kans dat de fokster er ooit achter zal komen? Als ze er al ooit achter komt, hoe groot is de kans dat ze jou voor de rechter sleept? Als ze er al ooit achter komt én jou voor de rechter sleept, welke "gigantische" boete zul je dan krijgen? Goed, je pleegt dan weliswaar contractbreuk, en dat is niet toegestaan en niet netjes - maar als de consequenties niet te ernstig zijn, zou je dat kunnen overwegen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100