oldtimerverzekering kent geen opbouw van schade vrije jaren, bij schade toch terugvalop bonus malus?

ik heb een auto-oldtimer, en in roydata de hoogte ladder. (gebruik ook andere normale auto)
Helaas heb ik wat schade gemaakt eigen schuld.
Op de site van mij oldtimer-verzekeraar wordt gesteld: bij schade geen terugval in schade vrije jaren (omdat zij dat niet toepassen)
Is het dan zo dat ik helemaal geen terugval heb, ook niet in de roy-data?
Hoe zit dit?
..deze vraag stel ik omdat: Ik kan de schade uit eigen zak betalen, zal zo rond de 500 euro zijn denk ik, maar dan niet garantie op 100 procent gaaf herstel. (er moet een deuk uit een chrome bumper gehaald worden en bumbersteunen vernieuwen en bumper uiteraard de-monteren)
Zal ik deze schade claimen bij mijn oldtimerverzekeraar dan wordt alles 100 procent hersteld uiteraard. Bij aftrek ivm claimen zou ik vijf jaar verliezen..het duurt dus ook weer vijf jaar!! voordat ik weer op mijn huidige niveau zit..?
De oldtimerverzering stelt: geen terugval schade vrije jaren, omdat hen er niet mee werken, maar in de praktijk lijkt me dit sterk. Bij schade zla je toch ergens pijn hebben???..ook bij een oldtimerverzering..of toch niet?
Als ik het claim komt er NIEUWE bumer op...schat het claimbedrag rond 1000 euro. 150 euro eigen risco

Toegevoegd op 29 May 2022 10:35: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Als jouw verzekering voor de oldtimer niet werkt met schadevrije jaren (niet opbouwen en ook niet aftrekken na schade) dan kun je dus de schade gewoon claimen bij de verzekering. Daar betaal je ook premie voor. Het idee dat schade altijd ergens 'pijn' moet doen gaat bij de meeste mensen met een oldtimer al meteen gelden op het moment dat schade ontstaat. Een oldtimer heb je voor de liefhebberij en de meeste mensen zijn erg zuinig op hun oude auto. Bovendien wordt er in verhouding vaak weinig mee gereden en wordt er niet te hard mee gereden. Men parkeert de mooie oldtimer over het algemeen ook niet op de parkeerplaats bij de supermarkt. De kans op schade is dus niet zo groot en daarom de premie relatief laag. Twijfel je toch of je schadevrije jaren niet worden aangepast na het claimen van de schade, stuur dan van te voren even een mailtje naar je verzekeraar om het na te vragen. Dan heb je het antwoord meteen zwart-op-wit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100