Per wanneer moet ik verzekering oversluiten als ik ga verbouwen/verhuizen?

Ik krijg dus straks de sleutel van mijn nieuwe huis, en ga daar eerst in klussen voordat ik ga verhuizen.
Maar hoe zit het met de verzekering? Wanneer moet ik die oversluiten? Zodra het huis op naam staat? Zodra ik echt over ga? Hoe gaat het in zijn werk als er in de tussentijd iets gebeurt?

Toegevoegd na 40 seconden:
Het gaat hier dus vooral om de woonverzekeringen. Voor zorgverzekering maakt dit volgens mij niet veel uit, daar is het vooral post adres.

Toegevoegd na 25 minuten:
ik zit nu in een huurhuis, en heb dus straks een koophuis.
Moet ik ze allebei verzekerd hebben tot ik verhuisd ben? (dubbele lasten)

Toegevoegd na 2 dagen:
Bedankt voor de snelle reacties en antwoorden. Ik kon bij Interpolis instellen dat ik tijdelijk 2 woningen heb, woonhuisverzekering (opstal) staat op nieuwe adres, en inboedel is automatisch op beide voor die periode.
En van gas, water, en licht was gelukkig ook snel geregeld met overlapperiode.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vanaf het moment dat je bij de notaris bent geweest om de overdrachtsakte tekenen, is het huis van jou en moet je huis verzekerd zijn. Anders krijg je bij bijvoorbeeld brand niets uitgekeerd. Toegevoegd na 2 minuten: "Wanneer moet ik oversluiten": als je vorige huis niet verkocht is, moet je de verzekering hiervan niet opzeggen. Toegevoegd na 18 minuten: Ja, je moet beide huizen verzekerd hebben. Vooral de opstalverzekering van je koophuis is belangrijk.

Je hebt nu alleen een inboedel verzekering (bij een huurhuis). Daar komt (zodra je eigenaar bent) een opstal verzekering bij. In je nieuwe huis staat nog geen inboedel, dus die hoef je ook nog niet te verzekeren. Zodra je gaat inrichten (overhuizen) laat je de inboedelverzekering overzetten (en zonodig aanpassen) naar je nieuwe adres.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100