Is het handig om op je achttiende een auto verzekering op naam te zetten, met het oog op no-claim opbouwen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Lijkt me niet. Als de verzekering op jouw naam staat, moet je ook de premie betalen. Die begint met een hoog bedrag voor 'beginnende bestuurders' en wordt jaarlijks lager (zolang er niets geclaimd wordt). Als je als 'oudere' bestuurder begint met een autoverzekering betaal je vaak, bij een gelijk aantal schadevrije jaren (0 dus), met een lager bedrag aan premie. Als de feitelijke bestuurder van de auto, waarvan de verzekering op jouw naam, een ongeluk veroorzaakt waarvoor de verzekering moet worden aangesproken, gaat dit ten laste van 'jouw' no claim.

dat heeft alleen zin als je zelf ook de enige bestuurder van die auto bent, koop dan een autotje wat klein is en niet bekend staat als sportauto of iets dergelijks dan betaal je nl nog meer premoie

Heb je een auto op jouw naam staan? Dan natuurlijk ook de verzekering op jouw naam laten zetten. Allerlei andere constructies (auto op andermans naam maar de verzekering op jouw naam of andersom) kan voor problemen zorgen als er schade geclaimd moet worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100