Ik moet na 2 herinneringen 208 euro incassokosten betalen. Kan ik hier nog onderuit komen? Ik heb nl nooit een aangetekende brief gehad..

Wel twee herinneringen gehad via de post, maar niet aangetekend. Gaat om Univé..

Weet jij het antwoord?

/2500

Helaas is er geen aangetekende brief nodig om jou te laten betalen.... Hier kom je dus NIET onderuit...

misschien had je beter tijdig kunnen bellen met unive om een betalingsregeling op te stellen, heb je nu niets meer aan maar laat het voortaan even aan de eiser weten hoe je er voor staat. Er zijn nog steeds bedrijven die schappelijk zijn in het opstellen van zo'n regeling. Bij programma's als dubbeltje op zn kant lukt het ook vaak om de incassokosten er af te halen dus mss kan je alsnog wat regelen

Je hebt herinneringen gehad, dus daar kan je niets mee. Misschien kan je iets met de hoogte van het bedrag, vanaf 1 juli wordt er een nieuwe wet van kracht, dat is het natuurlijk nog niet, maar je kan er altijd even over bellen. Incasso kosten over een bedrag van 2500 euro mag maximaal 15% incasso kosten berekent worden. In de link staan nog meer bedragen. Dus afhankelijk van de.hoogte van je rekening kan je proberen er iets af te krijgen.

Bronnen:
http://m.antwoordvoorbedrijven.nl/wetswijz...
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/st...

De hoogte van de incassokosten kan afhangen van het in te vorderen bedrag. Per 1 juli 2012 geldt voor vorderingen tot bij voorbeeld € 2500,- een tarief van 15% met een minimum van € 40,-. Kijk op www.schuldinfo.nl.

Wanneer heb je gehoord over de incassokosten? Als je dit bericht deze week hebt ontvangen, zou ik heel snel de oorspronkelijke rekening (dus zonder incassokosten) betalen. Je kunt dan altijd zeggen dat de incasso-melding en je betaling elkaar hebben gekruist.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100