Schadevrijejaren ook kwijt na diefstal?

Ik heb een auto en brommerverzekering. Mijn brommer is bestolen van windscherm en een tweede keer in het zadel open gesneden. Vervolgens zijn mijn 4 schadevrijejaren voor brommer en 6 van de auto verdwenen. Kan dit zomaar, waar ik niet voor de schade verantwoordelijk ben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Definitie schadevrije jaren: Schadevrije jaren zijn jaren waarin u als bestuurder van een motorrijtuig geen schade veroorzaakt. Via deze schadevrije jaren kunt u bonus/maluskorting opbouwen, deze korting wordt ook wel no-claimkorting genoemd. Door dus schadevrij te rijden bouwt u schadevrije jaren op. Deze schadevrije jaren geven korting op de premie. Daar tegenover staat dat wanneer u wel schade rijdt u wordt ‘gestraft’. Het bonus/malussysteem straft schaderijdende bestuurders met een hogere premie. Dus niet m.b.t. diefstal of schade die toegebracht wordt aan jouw brommer. Ik adviseer je contact op te nemen met de consumentenbond. http://www.consumentenbond.nl/

- Wat gebeurt is met de brommer raakt m.i. de autoverzekering niet, omdat het een andere polis is. - het gaat er niet of het de schuld is van de verzekeringnemer maar of er geclaimd wordt, dus of het de verzekeringmaatschappij geld kost.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100