Ben ik hiervoor wa verzekerd?

mijn hond heeft op de telefoon gekauwd van een vriend van mij, nou is die telefoon helemaal beschadigd, ik ben wa verzekerd, dekt de wa verzekering dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dit valt onder de WA verzekering.

Ik denk dat je beter hier voor je verzekering kunt bellen aangezien zij weten wat ze vergoeden en niet en welke verzekering jij precies hebt.

Ja, dat dekt je WA verzekering. Maar let op: verzekeringen kunnen heel moeilijk doen. Als jij samen met de hond op bezoek was bij deze vriend, dan dekt de verzekering de schade die je hond heeft veroorzaakt. Als jouw vriend op de hond paste, en jij was er dus niet bij, dan zeggen ze: "meneer heeft zelf een risico genomen door op de hond te passen. Hij had moeten opletten. En dus keren we niets uit. We hebben dat eens bij de hand gehad met een kind waar wij op pasten. Er werd niets uitgekeerd.

Daarvoor zul je eerst je polisvoorwaarden moeten raadplegen en (daarna) kun je wellicht ook eens op de site van de verzekeringsmaatschappij kijken.

Vaak wel, echter de eigenaar moet wel de nodige voorzichtigheid in acht nemen. Dus als hij weet dat er een hond is en hij legt de gsm op de rand van de tafel kan dit als nalatig worden gezien en kan je verzekering zeggen dat het deels eigen schuld is van je vriend. maw dan wordt er slechts een deel of niets vergoed

Dit valt idd onder de WA verzekering

Als je erbij was wel, als je vriend op dat moment de begeleider van de hond was, dan geldt de zogenaamde "opzichtclausule" en betaalt normaal gesproken de verzekering niet uit. Hetzelfde als jouw hond onder jouw toezicht thuis iets kapot maakt. Overigens er zijn wel bepaalde verzekeringen die ook uitkeren als jij thuis bij jezelf bv de TV van tafel stoot. Zullen wel erg duur zijn

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100