Zijn er bedrijven/winkels die graag eurocenten willen aannemen of ruilen?

Het lijkt steeds moeilijker om van je euro centen af te komen. Veel winkels willen ze niet meer. Ik heb zelf al een grote spaarpot vol met centen. 1c, 2c, en 5c. Inwisselen bij de bank kost ook geld. Ik heb ook al eens geprobeerd om het in kleine gepaste portie's in te leveren. Bijv. In één zakje 100 centen voor 1 euro. ook dat willen ze niet. Heeft iemand hier nog een oplossing voor.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Aldi is een van de weinige winkels in Nederland die nog wel met centen werken, maar ELKE winkel moet 1 en 2 cent munten accepteren daar het nog steeds een wettig betaalmiddel is.

In elke winkel kun je met 1 en 2 cents munten betalen. Zij het in beperkte mate. Dat was vroeger ook zo. Je mocht geen brood met losse centen betalen. De reden dat ze vaak moeilijk doen is uit onbegrip. De meeste winkels hebben een policy om bedragen af te ronden naar 5 cent. De strekking daarvan is dat ze aangeven dat ze geen 1 en 2 cent munten in hun kassalaatje hebben, en die dus niet terug kunnen geven. Dat is puur een kwestie van een beperkt aantal vakjes in de kassa. Maar dat wil niet zeggen dat je niet met die munten kunt betalen. Maar dat begrijpen ze vaak niet. Zo wilde ik een brood van 103 cent met 103 cent betalen. Dat waren mijn laatste centen. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat ik moet verhongeren omdat ik voor een brood van 103 cent ineens 105 cent moet betalen. Je betaalt de prijs die er op staat. Alleen krijg ik geen 2 cent terug als ik 105 cent betaal. Dat is niet hetzelfde.

Of het nou krom is of niet, maar de wet verplicht niemand om wettige betaalmiddelen te accepteren. Geen enkele winkel heeft belang bij de kleine eurocenten. Contant betalen kost al meer dan met pin betalen. Laat staan betalen met de kleine eurocenten. Er word al veel gesproken over het afschaffen van de 1 en 2 eurocent. Het zou dus wel eens verstandig kunnen zijn om ze toch te storten bij de bank. Desnoods via een kennis bij de Rabobank, waar je een aantal keer per jaar gratis kan storten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100