Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Worden er gegevens uit het verleden verleend als een bankgeheim opgeheven wordt?

Ik denk erover na om mijn geld te stallen bij een land met bankgeheim wegens vele voordelen waaronder privacy en fiscale voordelen. Worden de gegevens uit het verleden verleend wanneer een bank zijn bankgeheim opgeeft? Ik wil namelijk de fiscus voor zijn.

10 jaar geleden
in: Sparen
1.5K
Cryofiel
10 jaar geleden
Dit gaat je niet lukken. Ten eerste kun je je geld niet overmaken, want dat is traceerbaar. Je zult dus met een fikse stapel bankbiljetten in je koffer naar het betreffende land moeten reizen. Dat kost meer geld dan je bespaart, en er is een goede kans dat de douane jou wat lastige vragen zal gaan stellen. Ten tweede zal eind 2015 een wereldwijd systeem operationeel zijn voor het geautomatiseerd uitwisselen van fiscale gegevens. Zie bijvoorbeeld de volgende pagina's: http://www.nu.nl/economie/3530986/uitwisselen-belastinggegevens-per-2014.html http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/1.1723005 http://www.oecd.org/newsroom/oecd-calls-on-g20-finance-ministers-to-support-next-steps-in-clampdown-on-tax-avoidance.htm http://www.oecd.org/tax/oecd-reports-to-g8-on-global-system-of-automatic-exchange-of-tax-information.htm http://www.oecd.org/ctp/exchange-of-tax-information/taxinformationexchangeagreementstieas.htm
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Het enige fiscale voordeel van het stallen van geld op een buitenlandse bank met bankgeheim is dat je dit onzichtbaar maakt voor de belastingdienst en deze dus van je aangifte kunt weglaten. Houdt er wel rekening mee dat dit onder de noemer belastingontduiking valt en dus niet mag.
Computoon
10 jaar geleden
En houd ook rekening met een (terecht flinke) boete als 'ze' erachter komen. Eerlijk duurt het langst en fraudeurs zijn er al genoeg.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Inderdaad. Eigenlijk is het een land (als Zwitserland) wat een bankgeheim heeft. Als een land deze regel in de wet aanpast is elke bank verplicht alle gegevens vrij te geven.

Omdat zo'n bankgeheim in crisistijd veel financiële nadelen kent voor de belasting van dit geld is de kans groot dat dit uiteindelijk opgeheven wordt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding