Hoeveel contant geld kun je per jaar storten zonder dat je een onderzoek aan je broek krijgt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou het onder de 15000 euro houden, anders kan het mogelijk als een verdachte transacteis worden gezien. http://financieel.infonu.nl/belasting/10122-belastingdienst-en-witwassen-ongebruikelijke-transacties.html Als je bijv een restaurant hebt en netjes ingeschreven instaat en belasting afdraagt, mag het PER transactie zijn .

Als particulier dien je het onder de 2.000 Euro te houden daar er anders een onderzoek mogelijk is van de belastingdienst, Nederland kent geen bankgeheim en is verplicht aan de belastingen inzage te geven in transacties van rekeninghouders. Stort je meer dan dat bedrag en heb je nog een ander inkomen hen je kans dat de belasting op onderzoek uit gaat of er belastingen zijn afgedragen over dat geld. Heb je een bedrijf kan je dagelijks je inkomsten afdragen aan de bank, zorg wel dat het netjes in de boeken is opgenomen.

Uw vraag heeft betrekking op de wet Melding Ongebruikelijke Transacties (MOT ). Wanneer u 15.000 euro of meer contant stort bij de bank, is de bank verplicht hiervan een melding te maken. Dit kán leiden tot een belastingonderzoek, als het de fiscus niet duidelijk is hoe u in bezit bent gekomen van die 15.000 euro. Als u iets koopt voor een dergelijk bedrag geldt de meldingsplicht ook voor de leverancier. Stort gewoon in een korte periode meerdere malen. Bijvoorbeeld 3 x 5.000. Probleem opgelost.

De grens is inderdaad € 15.000,- waarbij de banken verplicht moeten melden. Echter, waar je goed rekening mee moet houden is dat banken ELKE verdachte of ongebruikelijke transactie kunnen gaan melden. Wanneer jij bijvoorbeeld een priverekening hebt die je bijna niet gebruikt en daar plotseling om de 3 maanden € 5.000,- op gaat storten dan kan je ervan uitgaan dat dit wordt gesignaleerd. Dus leuke adviezen om af en toe € 5.000,- te gaan storten gaan niet op als het afwijkt van het gebruikelijke patroon van het rekeningverloop.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100