Als een krediet verstrekker een automatisch incasso niet kan incasseren krijg je dan een negatieve notering bij het BKR?

Het gebeurt bij mij (helaas) regelmatig dat mijn kredietverstrekker (waar ik een doorlopend krediet heb afgesloten) de maandelijkse aflossing niet kan incasseren van mijn rekening. De reden daarvan is dat mijn loon en de datum dat de incasso plaats vind zich vaak kruisen.
Als de incasso niet heeft kunnen plaats vinden krijg ik een brief waarin staat dat ze het op een bepaalde datum nogmaals proberen te incasseren. Dan gebeurt het wel eens dat het nog niet lukt. Dan krijg ik een brief of ik het verschuldigde bedrag binnen een bepaald tijds bestek op hun rekening wil storten. Dit lukt mij overigens altijd.

Wat ik nu zou willen weten of ik een negatieve noteren hierdoor kan krijgen (of krijg) bij het BKR.

Weet jij het antwoord?

/2500

Een negatieve codering krijg je pas als je na 3 maanden de achterstand niet hebt ingelopen en dan zijn daar al een aantal aanmaningen overheen gegaan. Dat lijkt bij jou niet het geval, dus er is niets aan de hand. Wel zou ik de incasso pas ná je salaris laten afschrijven. Maar hoe je het ook wendt of keert, je salaris is dus niet toereikend om de maand door te komen. Want nu gaat er een gat net vóór je salaris onstaan en kunnen wellicht andere uitgaven niet worden gedaan. Probeer alles eens goed te budgetteren en kijk dan met name naar de 'verrassingen' zoals jaarlijkse en kwartaalafschrijvingen. Die gooien vaak roet in het financiële eten.

Een BKR registratie hoeft op zich geen probleem te zijn. Een groot deel van de Nederlanders heeft een BKR registratie. Rood staan op je rekening zorgt hier al voor (dit is in feite ook een krediet). Het wordt anders als je rekeningen niet betaald. Bij herhaaldelijk niet betalen krijg je een zogenoemde codering. De bij de BKR aangesloten bedrijven melden achterstanden in de betaling bij het BKR. De minimale termijn is 2 maanden. Heb je dus een maand overgeslagen, maar die de volgende maand betaald, dan is er niks aan de hand. Er schijnen een aantal regels te zijn per type krediet en het melden van een betalingsachterstand. •Persoonlijke lening: 2 maanden •Doorlopend krediet: 2 tot 4 maanden •Verzendhuiskrediet (bv Wehkamp): 2 tot 4 maanden •Hypotheek: 4 maanden

Bronnen:
http://www.leerwiki.nl/Wat_is_het_BKR

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100