Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Zitten er nog addertjes onder het gras bij een koop nu en betaal over 12 maanden zonder rente aanbieding?

Ik ben op zoek naar een tweedehands auto van +/- 10000 Euro en heb het geld daar inmiddels ook wel voor bij elkaar, nu kom je vaak van die advertenties tegen van koop nu en betaal over 12 maanden zonder rente.
Als ik nu dat bedrag nog een jaartje op een spaarrekening kan laten staan en na een jaar het aankoopbedrag kan betalen lijkt me dat best wel aantrekkelijk.
Of zitten er nog addertjes onder het gras dat het misschien toch niet zo aantrekkelijk is?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Lenen
1.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Het addertje onder het gras is dat dat geld aan jou word geleend en je een BKR registratie krijgt. Met die BKR registratie kun je bijvoorbeeld geen hypotheek krijgen.
Verder moet je ervoor zorgen dat je over die 12 maanden wel het bedrag hebt liggen om de auto te betalen. Het is wel zo aantrekkelijk om het geld wat je nu niet meteen hoeft te betalen dan maar voor andere dingen uit te geven en over een jaar kom je er achter dat je de auto niet geheel kunt betalen.
Verder zal de garage je bepaalde plichten opleggen. Zoals dat je het onderhoud strikt bij hun moet laten uitvoeren enz. Ergens zullen ze hieraan geld moeten verdienen, anders deden ze het niet.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Het addertje is meestal dat als je niet betaalt je een forse rente moet betalen. Jij loopt de kans dat in het komende jaar een paar dingen stuk gaan die je gaat betalen met je autogeld en na een jaar heb je niet genoeg.

Als je zeker weet dat je die 10.000 nog hebt en je zet het weg kun je dat doen inderdaad maar toch voel ik me lekkerder als ik het nu betaalt heb en gewoon echt in mijn eigen auto rijd.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Prima antwoord. Het autobedrijf hoopt gewoon dat jij het geld over een jaar niet (meer) hebt en wel een lening moet afsluiten. Als je het geld hebt, is meteen betalen toch nog altijd het verstandigste. Het kan inderdaad ook slim zijn om het opzij te zetten op een spaarrekening (of deposito voor meer rente) omdat je dan nog een beetje rente krijgt.
Ik verwonder mij daar ook altijd over en vraag me af, of ze dan i.p.v. die rente erg hoge administratiekosten rekenen.
Maar ik ben dergelijke aanbiedingen nog nooit bij tweedehands auto's tegengekomen.
Mocht dat wel zo zijn, laat je iig goed informeren!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
kwam zo'n aanbieding tegen bij tonny keijzers http://www.tonnykeijzers.nl/te_koop/peugeot/207/benzine/3_deurs/uit_2008/16_16v_xs_pack_ecc_16inchlm/ maar na wat verder googelen over deze handelaar zie ik er toch maar vanaf :)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
dezelfde auto van 9900 kun je trouwens ook voor slechts 99 euro per maand rijden, af te betalen in 159 maanden oftewel 13.5 jaar en dan heb je slechts 15.741 euro betaald , hahaha
betaal wel gewoon bij aflevering bij een betrouwbaar bedrijf.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Tony Keijzers niet zo betrouwbaar inderdaad!
de auto verzekering/ lening speelt in op de winst die het maakt als jij uiteindelijk niet op tijd kan betalen.
Zo werkt voorschotje,nl ook. Zij willen bijv binnen 2 weken het geld terug maar gaan wel er van uit dat een x % zijn schuld niet op tijd terug kan betalen. Mocht dit het geval zijn gaan zij met gigantische rente bedragen gooien. Dat is hun winst en dit kan je ook bij dit soort leningen verwachten.
(Lees meer...)
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding